Workshop ‘Schooljournaal’

  • Voor bovenbouw basisonderwijs leerlingen
  • Duur: één dagdeel (1 uur instructie en oefenen, 1 uur redactievergadering, 1 uur opname presentatie en weerman (en achter de schermen 8 uur montage)
  • Kosten: €500,- excl. btw en reiskosten

In deze workshop maken we met een groep leerlingen een echt journaal, net als op tv. Maar dan over jouw school, jouw onderwerpen en jouw omgeving.

Eerst leren we de basis-technieken voor het maken van een leuke reportage met je eigen mobiele telefoon. We verdelen de rollen en hebben een redactievergadering voor de inhoud. We nemen alvast de presentatie op end e weerman mag het weer voorspellen. We tekenen een leuk intro, naamplaatjes, een logo en weer iconen. In de week na de workshop gaan de leerlingen zelf hun reportages filmen.

Als de leerlingen hun items hebben gefilmd, sturen ze hun materiaal vanaf hun telefoon naar de server van Sybren. Hij monteert al het beeldmateriaal tot een echt journaal. Als er kinderen zijn die graag willen monteren dan mag dat natuurlijk ook! Over het algemeen is een journaal 20 tot 30 minuten lang.

Als laatste gaan we het journaal met zijn alleen bekijken. Dat kan met de klas maar de ervaring leert dat eigenlijk de hele school, en ook de ouders dit superleuk vinden. Als Sybren kan, is hij ook aanwezig.

Andere film mogelijkheden voor basisscholen

Sybren heeft ervaring met het maken van toneelstukjes, specials voor vertrekkende docenten, video-musicals, Klas in de kast (een beetje zoals Achterwerk in de kast uit de jaren ’90), memes, videoclips, dansvideo’s etcetera. Als je het kan bedenken dan kunnen we het samen vast wel maken. Heb je een idee, mail Sybren om te kijken hoe we dat kunnen realiseren. Voor maatwerk wordt een offerte op maat gemaakt.